Tips om uw auto winterklaar te maken

Winterbeurt voor de auto? Hier moet je op letten!

Het is bijna zover, de winter! Hoe leuk de sneeuw, ijs en kou ook is, voor de auto vraagt het wat extra aandacht. Om de winter door te komen zonder problemen, is het goed om de auto winterklaar te maken. Winterbanden zijn natuurlijk belangrijk maar er is meer!
 

Controleer de ruitenwisservloeistof

Bij winterse temperaturen heb je ruitenwisservloeistof met antivriesmiddel nodig. Hiermee voorkom je dat je vloeistofleidingen bevriezen en barsten. Zorg voor een vloeistof dat niet bevriest tot temperaturen tot -20 graden Celsius. Strooizoutcenter.nl kan ruitenwisservloeistof uit voorraad leveren. Klik hier voor meer informatie & bestellen.
 

Veilig autorijden: zorg voor goed zicht

Goed zicht is essentieel. Zorg dat uw voor -zij en -achterramen volledig ijsvrij zijn. Dit is makkelijk en snel te doen met één van onze raamkrabbers. Niet krabben = betalen! Ook is het van groot belang dat de ramen niet beslagen zijn. Zet hiervoor de airco aan of gebruik een wisser.
 

Voorkom vast gevroren deuren

In periodes met veel vorst kunnen de deurrubbers vastvriezen. Dit kun je voorkomen door de rubbers in te smeren met vaseline ofsiliconenspray. Is de deur toch vastgevroren? Dan kun je het beste tegen de deur duwen voordat je hem opent. Dan voorkom je dat de deurrubbers scheuren.
 

Checken van de accu

Een accu presteert minder goed bij lagere temperaturen. Zeker wanneer je auto 's winters wat langer stilstaat, loopt de accu sneller leeg. Dat kan problemen veroorzaken bij het starten. Het is dus raadzaam een starthulp (Jumpstarter) in de auto te hebben liggen.

    17-11-2019 15:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies